Udvikling og deling af viden
De lokale virksomheder får mulighed for at komme med input og løsninger til, hvad de har brug for til at drive og optimere en virksomhed i Rudersdal Kommune.
Rudersdal Kommune håber at mange lokale virksomheder vil involvere sig aktivt. Den kommunale erhvervsstrategi handler ikke længere kun om kommunal erhvervsservice, infrastruktur og udbygning af erhvervsområder. Den handler i høj grad om at potentialet i forhold til grøn omstilling og bæredygtig udvikling, som er det overordnede tema i 2021, og dertil kommer virksomhedernes konkrete behov samt ikke mindst at udforske udviklingsmulighederne. Det kan fx være muligheder for samarbejde på tværs af virksomheder, offentligt-private samarbejder samt evt. funding i forhold til egentlige erhvervsudviklingsprojekter.
”Mange virksomheder har haft svært ved at se, hvad de reelt kan bruge deres kommune til. Måske har de efterspurgt en konkret service så som byggetilladelse eller hjælp til rekruttering, men virksomhederne er ikke klar over, at vi som kommune kan hjælpe dem med at efterspørge konkrete tilbud, der kan understøtte deres forretning. Af den grund vil vi gerne gå en anden vej. Virksomheder og kommune har en fælles interesse i at udvikle Rudersdal - også erhvervsmæssigt.
Derfor kan vores rolle også være at hjælpe med og indgå i partnerskaber, at undersøge hvordan evt. hindringer for en positiv erhvervsudvikling eksempelvis kan løses i vores egen planlægning, gennem regionale initiativer eller gennem fremme af lovgivningsmæssige ændringer.” Erhvervs- og beskæftigelseschef Malene Toscani, Rudersdal Kommune
-
Sicca Dania
SiccaDania er en industrivirksomhed med globalt marked og værdikæde. Virksomheden har fokus på cirkulær økonomi og innovation. Den seks år gamle virksomhed arbejder blandt andet med løsninger til mejeriprodukter, fødevareproduktion og stivelse. Virksomheden har hovedsæde i Rudersdal Kommune og vil gerne deltage aktivt i den lokale erhvervsudvikling:
”SiccaDania vil meget gerne deltage i Rudersdal Erhvervspanel. Det gør vi ud fra en række forskellige overvejelser. For det første vil vi gerne udvise social ansvarlighed. For det andet føler vi, at kommunen har en række kompetencer og en viden, som vi ikke selv er i stand til at få indsigt i, fordi det ikke er en del af vores dagligdag,” fortæller direktør Henrik Simonsen.
Netop viden og samarbejdsmuligheder vil Rudersdal Kommune facilitere gennem erhvervspanelerne, der løber af stablen hen over foråret. Erhvervspanelerne er virksomhedernes mulighed for at præge den lokale erhvervsudvikling på en dynamisk og relevant måde:
”Vi ser også en mulighed for, at vi som virksomhed gør kommunen bekendt med nogle af de dagligdags problemstillinger, vi møder i operationen af vores virksomhed,” fortæller Henrik Simonsen.
SiccaDania har siden starten i 2014 ekspanderet kraftigt og etableret datterselskaber rundt om i verden, men den nære og lokale udvikling er stadig vigtig for virksomheden.
”For SiccaDanias vedkommende, så synes vi, at de udspil Rudersdal Kommune er kommet med, er interessante. Vi føler også, at vi har et socialt ansvar for at tage del i dialogen med kommunen”, siger Henrik Simonsen.
-
TrueEnergy
Rudersdal Kommune har lanceret deres nye erhvervsstrategi og med den erhvervspaneler, som giver lokale virksomheder mulighed for at deltage aktivt og komme med input og løsninger til, hvad de har brug for til at drive og optimere deres virksomhed. En af deltagerne er TrueEnergy, som finder, at erhvervspanelerne også giver mening for digitale virksomheder, selv om geografi helt naturligt ikke spiller samme rolle som for fx en industrivirksomhed.
"For en startup er det ret banalt: Enten sælger vi noget, ellers producerer vi og ellers deltager vi i sådan nogle møder. Panelmøder kan på den måde godt blive nedprioriteret lidt, men det kan godt være relevant for os med konkrete samarbejder, selvom vi er 100 procent digitale og den geografiske nærhed ikke betyder så meget," siger Direktør i True Energy, Charlotte Blou Sand.
True Energy A/S bidrager innovativt til arbejdet med den grønne omstilling. Deres mission er at promovere udbredelsen af grøn energi ved at gøre det lettere for forbrugerne automatisk at bruge elektricitet, når det er billigst og mest klimavenligt. Virksomheden blev etableret i 2018 og beskæftiger i dag otte medarbejdere. Dertil kommer 12 udviklere i Polen og Indien.
Charlotte Blou Sand fra True Energy deltog i lanceringen af Rudersdal Erhvervspaneler i januar.
Hun siger: ”Det var inspirerende at høre om nogle andre virksomheder, der har gjort det rigtigt godt inden for forskellige områder. Og så var det interessant at høre lidt om kommunens politik inden for erhvervsområdet.”
Rudersdal Kommune inviterer til tre panelmøder i foråret og her er det planen, at virksomhederne kan inspirere andre og lade sig inspirere. I år er temaet bæredygtig udvikling og grøn omstilling. Panelmøderne kan være en god mulighed for at dele viden og blive klogere på, hvordan andre forstår sig på begreberne.
”Det var interessant at opdage, hvordan andre tænker bæredygtighed som en meget mere selvstændig agenda, end det vi gør i True Energy, hvor det er en del af vores produkter og services. Det er jo også lærerigt, at man kan opleve det så forskelligt," fortæller Charlotte Blou Sand.